Baka čula da unuci vole Pokemone pa im za ručak skuhala Pikachua s mlincima

Pečenog Pokemona poslužila je uz mlince i zelenu salatu: – Moj Milan najviše voli batak, a Krešo je pojeo prsa.

Baka Ivanka iz zagrebačkih Šestina danima je slušala kako joj unuci obožavaju Pokemone. Do tada su samo pričali o njezinoj purici s mlincima pa se baka zabrinula da joj je snahino kuhanje postalo konkurencija. Odlučna da dokaže kako je još uvijek najbolja kuharica u obitelji, unucima je pripremila Pikachua, premazanog senfom i domaćim začinima.

– Jao, kako su mali gladuši navalili, bila sam presretna. Moj Milan najviše voli batak, a Krešo je pojeo prsa. Baš su se dečki najeli i rekli su da im je to najdraža purica koju sam ikad napravila! – prepričava uzbuđena baka.

– Na kraju im nisam priznala da je riječ o Pikachuu jer je meni dosta da su oni uživali. Ne želim snahi ništa oduzimati pa neka dječica i dalje misle da njihova mama najbolje kuha Pokemone. Što jednoj baki još treba osim sretne unučadi? – skromno je zaključila baka Ivanka.

Pikachua je našla u vlastitom vrtu pa ga je tradicionalno zaklala sjekirom, očerupala u kipućoj vodi i rastrančirala kako bi želudac, srce i nogice mogla staviti u juhu.

Izvor: NewsBar

Be the first to comment

Leave a Reply