Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici!

U Hrvatskoj Kostajnici se od 5. – 8. listopada održava tradicionalna Kestenijada!

Stigla nam je jesen, a s njom i Kestenijada. Ove godine već 21. po redu! I ako još niste bili na ovoj manifestaciji, sad Vam se pruža prilika, jer već danas od 18 sati, možete osjetiti čari Hrvatske Kostajnice i njezine dobro znane Kestenijade!

Ovogodišnja Kestenijada održava se od 5. do 8. listopada, a za sve posjetitelje ima organizirana i posebna željeznička linija – Kestencug! Posebna linija iz Zagreba – Glavni kolodvor, kreće u subotu u  8.05, a svečani doček u Hrvatskoj Kostajnici uz limenu glazbu DVD-a i Klinčaselske mažoretkinje je u 9.35, dok je u 10 sati svečano otvorenje Kestenijade.

I ove godine nije izostao bogat program: od ponude autohtonih gastronomskih proizvoda kraja, do starih zanata, izložbi i radionica…Već u petak navečer sve posjetitelje očekuje koncert grupe Crvena jabuka u centralnom šatoru.

Istaknimo kako će u subotu gradom šetati i Banska pukovnija u svojoj svečanoj odori, a tu je i organizirana planinarska ruta po stazi Gordan Lederer koja će se odvijati oba dana manifestacije, i to s početkom u 10.30 sati.

Kestenijada, koja se ove godine održava po 21. put, postala je svojevrsni brand Hrvatske Kostajnice (photo: TZ Hrvatska Kostajnica)

Od radionica možemo istaknuti onu pod nazivom “Cjelovita prehrana za zdravlje i prakse za poboljšanje kvalitete života“, koja će se održati u subotu, 6. listopada s početkom u 10.45 sati.

Za najmlađe je pripremjen bogat program dječjih predstava, ali i radionica te nastupa dječjih zborova. Nedjelja ujutro rezervirana je za „Kup Kestenijada 2018“ – ribarsko natjecanje na rijeci Uni s početkom u 10 sati. 

Pogledajte program i odaberite nešto za sebe! Vjerujemo kako ćete uživati u ovom divnom gradu i njegovoj bogatoj kulturno-povijesnoj tradiciji.

Ne propustite ovogodišnju Kestenijadu! Vidimo se!

Sve informacije o Kestenijadi možete pogledati na linku: http://tzg-hrvatska-kostajnica.hr/kestenijada-2018/