„FOOD IN MOTION“, gastro program filmskog festivala u Puli

Pula film festival ove godine ima svoj  gastro program za sve ljubitelje dobrog filma i hrane koji se održava za vrijeme trajanja Festivala, „Food in motion“ street food festival od 14.-22.07.

Medulin craft beer festival & Pula film festival udružili su snage i odlučili pretvoriti popularni Titov park u mjesto uživanja u ukusnoj hrani, vrhunskim craft pivima i najboljim istarskim vinarima.

Tako će se Titov park na devet dana trajanja filmskog festivala pretvoriti u veselu pozornicu maštovitih, ukusnih i veselih jela majstora street fooda.

Za potpuni užitak u vrućim filmskim večerima podno drevne pulske arene sprema se i mini craft beer festival uz 16 točionika sa više od 50 vrsta craft piva. Svaki dan je predstavljanje jednog istarskog vinara, a tu su i veseli kokteli, vrhunski gin bar, Julius Meinl kava, nevjerovatni deserti…

Uz vrhunsku hranu, craft pivo, vino, koktele sprema se i veseli glazbeno umjetnički program uz poznate pulske DJ-e( Make, Teddy Lee, Pulap reggae station, Radio Maestral night, XXL), bendove, pa čak i stand up komediju zadnjeg dana Food in motion street food festivala.

Ideja Food in motion festivala je da svaka kućica nudi jedinstvene menije, kako bi se moglo uživati u što više raznih okusa, ukusa, mirisa i ideja majstora kuhinje. Ukupno će desetak lokalnih ugostitelja hrane ponuditi oko 30 ukusnih i veselih i jela temeljenih na lokalnim namirnicama, vlastitoj mašti i umijeću.

Na festivalu će brojni posjetitelji moći uživati u desetak vrsta burgera( od boškarina do tune), raw & vegan food, meksičkim delicijama, majstorijama iz woka, pizzetama….

– Želimo približiti publici moderni street food pokret koji se zasniva na lokalnim namirnicama, mašti i znanju autora te veseloj atmosferi koja je idealna za uživanje u kulinarskom umijeću. Street food u svijetu je sinonim za ukusna i originalna jela temeljena na lokalnim namirnicama i znanju pravih majstora kuhinje. U prilog tome govori da jedan street food festival u Bangkoku ima i oznaku Michelinove zvijezdice, ističu organizatori.

Ovogodišnji program ponudit će svim gledateljima PFF, građanima Pule i brojnim gostima odličan festival ulične hrane uz ukusne kombinacije lokalnih namirnica, predstavljanje istarskih vinara, veliki izbor craft piva i ugodan zabavni program kao podloga za uživanje u uličnim delicijama pod otvorenim nebom.

– Jednostavno želimo svake večeri da posjetitelji uživaju na Food in motion street food festivalu u odličnoj hrani uz opuštenu atmosferu vrhunska istarska vina, craft piva, veselih koktela, zabavljače i sve tu u društvu poznatih imena vinske, pivske, zabavne i naravno, kulinarske scene, poručuju organizatori.