Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici – najljepša jesenska manifestacija cijeloga Pounja!

Jesen kakvu volimo i se ono što je sa njom povezano doživite u Hrvatskoj Kostajnici od 5. – 8. listopada!Kestenijada, koja se ove godine održava tradicionalno već 21 godinu, predstavlja istinski jesenski biser unutrašnje Hrvatske sa svom paletom bojom koju jesen može ponuditi! Ovaj jedinstveni događaj ove se godine održava od 5. do 8. listopada, a za sve posjetitelje ima organizirana i posebna željeznička linija – Kestencug! Posebna linija iz Zagreba kreće u 8.05, a svečani doček u Hrvatskoj Kostajnici uz limenu glazbu DVD-a i Klinčaselske mažoretkinje je u 9.35. U 10 sati u subotu, 6. listopada je svečano otvorenje Kestenijade. Za sve ljubitelje šetnje i šume, preporučamo pješačko-planinarsku stazu Gordan Lederer i obilazak šuma kestena. Organiziran je planinarski put s početkom u 10.30 sati.

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici predstavlja jednu od najvećih manifestacija u Sisačko-moslavačkoj županiji koju u samo jednom vikendu posjeti 50.000 ljudi iz raznih dijelova lijepe naše i susjednih zemalja.

Grad Hrvatska Kostajnica i ova manifestacija svojim gostima nudi obilje zabave i ukusne hrane i pića uz popratne kulturne i svečane događaje. Od Starog grada Zrinski do Spomen obilježja Gordan Lederer niti jedan korak neće Vas ostaviti ravnodušnim. Posjetitelje dočekuje prepoznatljiv miris pečenog kestena uz zvuke limene glazbe, a ovisno o interesima za svakoga ima ponešto. Bogati sadržaj nudi planinarenje, odlazak u šumu po kestene, posjet Starom Gradu, šetnju brdom Djed, izložbe i galerije, predstave i lunapark za djecu, proizvode domaćih proizvođača uz rukotvorine starih majstora i još puno toga.

Kestenijada je najljepša jesenska manifestacija cijeloga Pounja po kojoj je ovaj divan mali grad postao poznat u mnogim krajevima Hrvatske i susjednih zemalja.

Kompletan program Kestenijade pogledajte na https://web.facebook.com/events/1471122723034502/permalink/1476994835780624/