Poziv na Tisućljeća kulinarstva 2018

„Tisućljeća kulinarstva“ – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske žumberačke kuhinje koje će se 8. i 9. rujna održati u Arheološkome parku u Budinjaku na Žumberku.

Kulturno – turistički program koji će se održati četrnaestu godinu zaredom osmišljen je radi popularizacije Arheološkoga parka, te iz želje da se posjetiteljima pruži prilika aktivnog sudjelovanja u izvođenju programa.

Obilazak poučne staze „Staza kneževa“, koja se prostire na području dvaju arheoloških nalazišta počinje u 10 sati i uvod je u program koji se u 12 sati nastavlja kulinarskim radionicama. Uz pomoć iskusnih voditelja radionica, posjetitelji istovremeno pripremaju jela prema odabranim receptima iz najvažnijih arheoloških i povijesnih razdoblja, a program se odvija na otvorenom izletničkom prostoru ispred Eko-centra Budinjak.

Kako nam je bilo prošle godine, pogledajte na YouTube promotivnom videu: Tisućljeća kulinarstva, Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, 10. 09. 2017.

Ljubazno Vas molimo da nam, ukoliko nam se odlučite pridružiti, javite koji ste datum odabrali, kao i točan broj osoba koje će doći s Vama. Na radionice se možete prijaviti pozivom na brojeve telefona 01 3327 677 ili 099 426 4731 te e-mailom na [email protected]

Uz želju da svojim dolaskom uveličate naš program najsrdačnije Vas pozdravljamo i veselimo se susretu s Vama.

Riba pripremljena za umotavanje u glinu