Uspješno završena Kestenijada!

Da je u Hrvatskoj Kostajnici proteklih dana sve bilo u znaku kestena, uvjerili su se brojni posjetitelji ovogodišnje iznimno uspješne Kestenijade!

Već 21 godinu, listopad je u Hrvatskoj Kostajnici rezerviran za tradicionalnu Kestenijadu. Tako je bilo i proteklih dana, točnije od 5. – 8. listopada, kad je u ovom lijepom gradu na rijeci Uni sve mirisalo na kestene…

Kesteni, kesteni, kesteni..

Bogata gastro ponuda i popratni program obilježili su i ovo izdanje manifestacije koju posjećuju zaljubljenici u kestene, ali i sam grad, koji u te dane odiše dobrom energijom. Mnoštvo ljudi, ponajviše obitelji s djecom, i ove su godine došli na Kestenijadu kako bi uživali u kestenima, ali i ostalim delicijama ovog kraja.

Med i ostali pčelinji proizvodi OPG-a Đurić

 

Moglo se kušati i pivo od kestena proizvođača Pivovare Crafter`s.

Posebna HŽ-ova linija, popularno nazvana “Kesten Cug”, prometovala je dva dana Kestenijade, subotu i nedjelju, a da je atmosfera u vlaku odlična imali smo prilike i sami se uvjeriti. Subotnji vlak bio je pun, a doček Klinčaselskih mažoretkinji uz limenu glazbu DVD-a, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Povratak vlakom također je bio poseban doživljaj koji je uveličalo veselo društvo jednog miješanog zbora, a koji su pjesmom ispratili Hrvatsku Kostajnicu i pozdravili dolazak u Zagreb! Put je tako brzo prošao, a vlak je vjerujemo bio jedan od najveselijih!

Iz predstavljene ponude izdvajamo i vina RAAK. Vinarija RAAK za svoja vina isključivo koristi voće koje nikad nije bilo tretirano kemijskim sredstvima. Prirodnost je ono što karakterizira ova inovativna voćna vina.

 

…. i neizostavni kolači od kestena!

Odlična organizacija TZ Hrvatske Kostajnice omogućila je odlazak u šumu pa tako ni mi nismo propustili priliku otići i sami se uvjeriti koliko kestena ima ovaj kraj… I zaista, šume su pune kestena i priroda je čarobna.

Sve to još posebno začine boje jeseni i naravno, kesteni…

Šetnja obalom pruža divan osjećaj i tek možda uz rijeku, promatrajući grad izdaleka, shvatite koliko je poseban.

Šetnja uz rijeku Unu ili vožnja brodom kao poseban dodatak Kestenijadi!

Predstavljanje knjiga, otvorenje izložbi, nastupi dječjih zborova i kulturno-umjetničkih društava, radionice, ali i oni večernji koncerti, bili su pravi mamac za posjet Hrvatskoj Kostajnici. To se i pokazalo točnim, jer je i ove godine izniman broj posjetitelja došao na Kestenijadu.

Kestenijada je i ove godine privukla velik broj posjetitelja.

Dakako, gastro ponuda bila je na nivou, od ponude restorana pa do ponude OPG-ova sa svojim proizvodima na izložbenim štandovima, ali ono najvažnije, kestena u ponudi nije nedostajalo!

Nama ne preostaje ništa drugo nego pozvati sve Vas koji ste ove godine propustili Kestenijadu da već sada u svoj kalendar upišete podsjetnik za iduću godinu!

Mi ćemo sigurno doći!

Dođete li u Hrvatsku Kostajnicu ne propustite šetnju uz Unu…

Photo: Antonia Hohnjec