Uvod u 14. Bučijadu!

Dođite u petak na otvorenje izložbe skulptura i instalacija:  “Buča kao inspiracija“ u 17,00 sati, u Parku hrvatskih branitelja.

Bliži nam se Bučijada! U petak, 19. listopada s početkom u 17.00 sati je otvorenje Izložbe skulptura i instalacija “Buča kao inspiracija“, u Parku hrvatskih branitelja, Ivanić-Grad, kod Gradske vijećnice, gdje će biti predstavljeno devet privremeno postavljenih instalacija i skulptura na temu buča:

1. Vaga za mase i vaga za razmišljanje, Petar Sugović
2. Bučomida, Nikola Faller
3. Putovanje, Snježana Baković
4. Napuštanje zemljišta, Relja Rajković
5. Magična vrata, Suzana Lovrenščak
6. Geometrija prirode, Ivana Ožetski
7. Bučani šah, Valentina Marđetko
8. Zlatna bučina koštica, Zvonimir Gračan
9. Cepelin, Matija Bobek

Članovi Stručnog povjerenstva: Srna Krtak, mag. ing. prosp. arch, Zvjezdana Jembrih, mr. art., Zlatko Bublić, ing. šum., izabrat će jednu najuspješniju instalaciju/skulpturu koje će u nedjelju 21. listopada u 15,00 sati primiti priznanje na glavnoj pozornici. Sponzori skulptura i instalacija su: Grad Ivanić-Grad, te tvrtke MI-MARIS d.o.o., IVANIĆPLAST d.o.o. i Elektro centar Petek d.o.o.

Ivanić-Grad će tri dana biti u znaku buča… Dođite na ovaj jedinstven događaj!

Škrlet corner – ŠkrCo

Poslije razgleda Parka instalacija i skulptura možete prisustvovati i otvorenju Škrlet cornera – ŠkrCo u 18 sati na Trgu V. Nazora, Na otvorenju će se predstaviti vina škrlet članova Udruge iz vinarija: Miklaužić, Trdenić, Ilovčak, Jaram, Florijanović, Mikša, Voštinić Klasnić i Kezele,uz kušanje vina, druženje s vinarima i nastup ženskog jazz banda GUNGULA.

Škrlet corner ŠkrCo2018. dio je programa ovogodišnje Bučijade, a odvija se pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, a rad udruge i pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije. Posjetitelji će moći kupiti prigodne suvenire s logom udruge. Škrlet corner se može posjetiti od petka do nedjelje na glavnom gradskom trgu.

Ako niste ljubitelj vina, možete kušati pivo od buče Crafter“s PUMPKER, tvrtke Agram Craft d.o.o., jesensko sezonsko pivo, oplemenjeno dodatkom hokkaido i butternut bundeve i začina.

Uglavnom, Bučijada je i ove godine pripremila puno zanimljivosti i događanja pa tako već u petak imate opravdan razlog zašto posjetiti Ivanić-Grad!

Naravno, večer je rezervirana za koncert, i to s početkom u 21,30.  NAJBOLJIH HRVATSKIH TAMBURAŠA na glavnoj pozornici. Vidimo se!

Više info na http://www.tzig.hr/