Vikend festival istarskih tartufa u Buzetu

Vikend festival istarskih tartufa održat će se u subotu 03. studenog i nedjelju 04. studenog u Buzetu, jedinom hrvatskom gradu tartufa, po 17. puta. U oba dana  posjetitelji će moći pogledati izložbu, degustirati i kupiti tartufe, te tipične istarske proizvode (pršut, sir, maslinovo ulje, vino, med, džemovi, marmelade, prirodni sokovi, domaći keksi , domaća tjestenina, rakije itd.).

Predstavit će se više od sedamdeset izlagača iz Istre, ali i ostalih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja. 

Uz razgledavanje sajma posjetitelji će moći sudjelovati u Radionici izrade domaće tjestenine, te uz prezentaciju profesionalnih kuhara vidjeti kako pripremati jela sa tartufima u djelu programa „Chef on stage“.

Manifestaciju će u subotu u jutarnjim satima otvoriti mini-pustolovna utrka Lov na tartuf, koja se uspješno održava već dugi niz godina, te koja privlači veliki broj ljubitelja trekinga. U nedjelju će se posjetitelji moći okušati u radionici izrade čokolade uz majstora čokolatijera Vilija Radonića.

Biranje najvećeg i najtartufa sajma bit će u subotu u 14.00 sati.

Osim navedenog, sve posjetitelje oba dana očekuje bogata ugostiteljska ponuda, kutak za djecu, te kulturni program. Ulaz je besplatan.

Organizator manifestacije je TZ Grada Buzeta, suorganizator i pokrovitelj Grad Buzet, suorganizatori SRK Alba, gradski komunalac Park, a među sponzorima su i županijski TZ, županijski odjel za turizam kao i županijski odjel za poljoprivredu.

Više o manifestaciji na www.tz-buzet.hr.