Zvijezde svjetske gastronomije dolaze u Istru

Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s hotelskom tvrtkom Maistra i pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice organizira četvrti Istria Gourmet Festival. Kongres, čija je osnovna zadaća upoznavanje s novim svjetskim trendovima na području gastronomije i luksuznog hotelijerstva, održava se 29. i 30. listopada u hotelu Lone u Rovinju.

Ove godine pripremili smo iznimno bogat program koji se će se odvijati tijekom dva dana, a sve s ciljem da se publici predstave novi trendovi u hotelijerstvu visoke kategorije i svjetskom kulinarstvu, tako da u goste dovodimo vrhunske predavače, chefove ovjenčane Michelinovim zvjezdicama, koji će održati atraktivne show cookinge i zanimljiva edukacijska predavanja.

Na Istria Gourmet Festivalu održat će se i tri gala večere s daškom glamura. U restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini gostuje chef Roberto Cerea ovjenčan s čak tri Michelinove zvjezdice. Chef Matteo Mettulio, vlasnik dvije Michelinove zvijezdice, predstavit će svoje specijalitete u restoranu ResoLution Signature u hotelu Lone, u kojem će se odvijati i treća gala večera u organzaciji dvojice chefova: Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino prezentirat će svu raznolikost amazonske kuhinje.

Više o Istria Gourmet Festivalu možete doznati ovdje.