Najbolje od Iločkih podruma u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra

Drugi Masterclass održat će se u lipnju kada će jedna od najpoznatijih i najrenomiranijih svjetskih vinarija Château Lafite Rothschild predstaviti svoj Champagne Rothschild.

Iločki podrumi, najstarija i najnagrađivanija vinarija u Hrvatskoj, posjetiteljima enološkog Masterclassa u Boutique Hotelu Alhambra predstavila je raznolika i osebujna vina svog podneblja. Masterclass predavanje vodila je članica Uprave Iločkih podruma za marketing i izvoz Karmela Tancabel, koja je pripremila prezentaciju i degustaciju nekoliko vina, među kojima su Graševina Velika Berba 2011. i arhivska iz 1983., Traminac limitirana serija iz 1982. i Traminac Izborna berba bobica iz 2011., nagrađen srebrnom medaljom Decantera.

ILOČKI PODRUMI

Iločki podrumi poznati su po više tisućljeća staroj tradiciji uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta, a u svojoj bogatoj vinoteci imaju liniju Principovac te linije klasičnih, odabranih, vrhunskih i predikatnih vina. Glavni su nositelji razvoja Iloka kao vinske destinacije Srijemskog vinogorja, hrvatskog Podunavlja te ovog dijela Europe. Uz to, razvijaju i autentičnu turističku i ugostiteljsku ponudu, povezujući sadržaje turističke destinacije s vinarstvom i vinogradarstvom.

Kako bi posjetitelji Masterclassa u vinima Iločkih podruma uživali još i više, njihove renomirane vinske etikete – Princeps pjenušac, Chardonnay Premium, Graševinu, Rajnski rizling, Frankovku Premium i Traminac – pratile su gala večeru u pet sljedova u hotelskom à la carte restoranu Alfred Keller. Za jedno od predjela serviran je file kovača s bobom i špinatom u kombinaciji s osebujnom Graševinom Premium iz 2017., a kao glavno jelo pačja prsa s mlincima i brusnicama uz Frankovku Premium berbe 2016. Gastronomska rapsodija na večeri nakon enološkog Masterclassa zaokružena je desertom od ličija uz spektakularni iločki Traminac od prosušenih bobica iz 2011.

File kovača s bobom i špinatom u kombinaciji s Graševinom Premium iz 2017

 

Pačja prsa s mlincima i brusnicama poslužena su uz Frankovku Premium berbe 2016.

Enološki masterclassovi održavaju se već četvrtu godinu u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra, gdje se predstavljaju isključivo butelje biranih vina i godišta. Među njima su uspješnice vinarija Sassicaia, Château Mouton Rothschild, Opus One, Hugel, Goriška Brda, Tenuta di Biserno te Château Palmer. Osim stranih izlagača, na masterclassovima se predstavljaju i hrvatske vinarije, kao što su Benvenuti, Krauthaker te plešivičke vinarije Korak, Šember i Tomac. Nakon Iločkih podruma, drugi Masterclass u Alhambri održat će se u lipnju kada će jedna od najpoznatijih i najrenomiranijih svjetskih vinarija Château Lafite Rothschild predstaviti svoj Champagne Rothschild.