Počinje 26. Vinistra – raj za vinoljupce i gurmane!

Porečka dvorana Žatika od petka do nedjelje najpoželjnije je odredište za sve vinoljupce! Najveća novost je Vinoteka Vinistra u kojoj će se uz popust moći kupiti istarska vina.

Uz vrhunska istarska vina i više od 140 izlagača ovogodišnje 26. izdanje Vinistre nudi i odličnu hranu, degustacije, radionice i edukacije. Ništa se manje ne očekuje od najpoznatije regionalne vinske izložbe.

Nešto staro, nešto novo“, naziv je B2B degustacije koja se održava u četvrtak uoči Vinistre u hotelu Parentium. U petak, 10. svibnja, na dan svečanog otvorenja posebna gošća ovogodišnje manifestacije, poznata njemačka sommelierka Paula Bosch, vodit će masterclass Istarski vinski biseri s probranim vinima autohtonih istarskih sorti.

U odličnom popratnom programu dvije će degustacije biti posvećene neotkrivenim potencijalima malvazije, odnosno istraživanju mogućih stilova ove sorte – od zrele suhe malvazije do pjenušca i desertnog vina. Uz to, održat će se brojne degustacije poput Vrbničke žlahtine i Vin de Rosa, desertnog vina Vodnjanštine, ali i istarskih delicija – bakalara, pršuta, žlomprta i kobasica…

Najveći novitet 26. Izložbe vina je Vinoteka Vinistra u kojoj će se moći besplatno degustirati sitni zalogaji, ali i kupiti izložbena vina uz popust. Uz ulaznicu, koja stoji, 130 kuna posjetitelji će dobiti bon u vrijednosti 30 kuna koji će moći iskoristiti za kupnju omiljenog vina u Vinoteci.

Do nedjelje Vinistra nudi bogat program i mnoštvo zbivanja koje istinski vinoljupci i gurmani ne smiju propustiti.

Više o ovogodišnjoj Vinistri pogledajte na http://www.vinistra.com