Tuzla kao grad vina i soli

 

U Tuzli se u utorak i srijedu, 19. – 20. lipnja,u Hotelu “Tuzla” održava prvi Međunarodni festival vina, prateće opreme i gastronomije VinoSalis 2018.

Festival je idejno i konceptualno zamišljen kako bi ostvario jedinstveni spoj promocije i uspostavljanja novih kontakta, poslovnih prilika, kako bi spojio ljude koji se bave i „žive“ vino. Na sajmu će biti predstavljena mlada vina (Berba 2017) pred nadolazeću sezonu, a predstavit će se i dio sajamske opreme za vinske festivale EASY COOLER koja je standardni dio opreme svih vodećih svjetskih festivala.

U samom imenu festivala VINOSALIS protkano je i povijesno ime Tuzle (Salis, Salines) po čemu je ovaj grad i regija stoljećima poznata. Logo Festivala su kristali soli u vinskoj čaši, tako da će u danima Festivala, Tuzla postati Grad vina i soli.

Također, cilj festivala je i uspostavljanje direktnog kontakta izlagača s ugostiteljima kao potencijalnim kupcima. Na to se može nadovezati činjenica kako će veći dio ugostiteljskog sektora iz regije prisustvovati festivalu. Važno je istaknuti kako će u suradnji sa www.prodajavina.ba i shopom „Vino  Sir  Čokolada“ biti poslano preko 1500 pozivnica registriranim kupcima, tako da će se na jednom mjestu okupiti istinski poznavaoci, ali i ljubitelji vina.

SPECIJAL – OKUSI HERCEGOVINE

Na Festivalu VinoSalis 2018, na jednom mjestu u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla moći će se kušati sve što Hercegovina nudi kada su u pitanju vina, sirevi, maslinova ulja, pršuti i ostale delicije i pića.

U svakom slučaju, Tuzlu 19. – 20. lipnja treba posjetiti i uživati u pravim vinskim “guštima”.