Vinski razgovori uz Vina Laguna!

Održano je treće izdanje Vinskih razgovora s Tomislavom Stiplošekom. Predstavljena su neka vina koja do sada nismo imali prilike kušati!

U suradnji s kavanom Procaffe u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, udruga G.E.T. Report organizirala je  u četvrtak, 7. ožujka, treće izdanje “Vinskih razgovora s Tomislavom Stiplošekom i gostujućim vinarijama“. Vinski razgovori tako su ovog puta predstavili Vina Laguna. Uz Tomislava Stiplošeka, u opuštenim razgovorima o ovoj velikoj porečkoj vinariji sudjelovali su Mia Vukdragović, zadužena za marketing i enolog Milan Budinski, direktor proizvodnje i vinarstva Vina Laguna.

Mia Vukdragović je istaknula kako posao marketinga u velikoj vinariji izrazito zahtijevan i kompleksan, dinamičan i nepredvidljiv. Nije samo riječ o predstavljanju i brendiranju vina, tu su još i njihovi ostali proizvodi iz portfelja. No ono što olakšava posao je kvaliteta proizvoda koji se promoviraju, jer oni sami za sebe već puno govore. “Male serije vina koje imamo dokazuju našu kvalitetu. Imamo određene ograničene serije koje nisu i neće biti dostupne svugdje. Riječ je o proizvodima koje plasiramo u odabrane restorane. No upravo u tim limitiranim serijama vidi se naša kvaliteta i veličina”, rekla je Mia Vukdragović.

Vinski razgovori u kavani Procaffe – opuštena, ugodna i korisna druženja

Milan Budinski govorio je o vinima koja su se kušala, izlaganjima na sajmovima, ocjenjivanjima vina…”Nedavno smo dobili još jednu prestižnu nagradu. Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2016 je potkraj veljače na međunarodnom natjecanju Mundus Vini 2019, osvojila zlatnu medalju od ukupno dvaju odličja za vina iz Hrvatske”, istaknuo je Milan Budinski te dodao kako je ta nagrada još jedan velikih uspjeh Vina Laguna koja su prepoznata po svojoj kvaliteti, ali i osebujnom okusu.

Uz vinske razgovore, ukusne zalogaje, istarski sir Špin i pršut, također iz ponude Vina Laguna, kušali su se: Pjenušac Blanc de Moi,  CastellBlanc 2017, Malvazija Istarska duga maceracija 210 Riserva 2012, Riserva LV 2013 te Malvazija Istarska kasna berba 2016.

Vina Laguna imaju 600 hektara vinograda i prosječno proizvedu oko 2,5 milijuna litara malvazije. Ne treba zaboraviti istaknuti i njihova kvalitetna ulja po kojima su vrlo poznati – Ol Istria, koja je ujedno najmodernija uljara na istarskom području. Ulaganja u opremu i modernizaciju u nove linije 2010. godine iznosila su milijun eura.

Do sljedećih Vinskih razgovora uživajte u Vinima Laguna!

foto: GricGric