Zvijezda Pink Daya: Rosé s Kaptola

Novo vino stvoreno u Zlatnoj dolini namijenjeno je osobama koje znaju uživati u životu. I samo je uzbudljivo – istodobno je lagano i osvježavajuće

 

Na Međunarodnom festivalu ružičastih vina Pink Day u zagrebačkom Muzeju Mimara predstavljeno je vino Kaptol Rosé. Novo vino Vinarije Kaptol stvoreno je iz berbe grožđa cabernet sauvignona i merlota 2017. godine. Te se sorte u prvom redu koriste za moćna crna vina, no Kaptol Rosé otkriva njihovo drugo lice – lagano, živahno i osvježavajuće.

„Novo vino prati razvoj nove vinske kulture. Rosé je vino namijenjeno osobama koje znaju uživati u životu i koje za posebne trenutke biraju posebna vina. Rosé je danas nezamjenjiv na svečanostima, ali svoje mjesto sve češće pronalazi i u svakodnevici – kada želimo nazdraviti dobrom društvu ili sebe počastiti na kraju uspješnog radnog dana“, kazala je Anita Matijević, enologinja Vinarije Kaptol.

Kaptol Rosé vino je koje okusnim pupoljcima donosi proljeće. U čaši tog vina isprepliću se mirisi i okusi voća i cvijeća.

„Kaptol Rosé svojevrstan je ambasador naše vinarije. Vinarijom Kaptol dominiraju žene – voditeljica podruma, enologinja i dvije vlasnice. Zajedno dijelimo ljubav prema ljepoti i vinu. Zato su naša vina fina, mirisna i harmonična. Kaptol Rosé stvaramo u Zlatnoj dolini, pa ga od milja zovemo i svojim ružičastim zlatom”, kazala je Barbara Ljevar, suvlasnica Vinarije Kaptol.

Vinarija se nalazi u Kutjevačkom vinogorju, a ime nosi po Kaptolu, položaju iz tog vinogorja čuvenome po uzgoju vinove loze. Tamo su se sadili vinogradi još prije nove ere, a kvaliteti grožđa pridonose odličan sastav tla, nadmorska visina, nagib vinograda i specifična klimatska obilježja.

Kaptol Rosé može se piti samostalno, a izvrsno se sljubljuje i s mnogim jelima – od morskih do kontinentalnih. Skladno ide kako uz predjela, tako i uz glavna jela. O visokoj kulturi stola govori čaša tog vina uz jela kao što su rižoto sa škampima ili piletina s tjesteninom.

PR

Foto: Rene Karaman