Od 1. siječnja će na kulenu biti fotografije raka debelog crijeva

Po naputku Ministarstva zdravlja, svi proizvodi od kulena morati će istaknuti natpis “KULEN UBIJA”

Nakon što je svjetska zdravstvena organizacija proglasila suhomesnate proizvode od procesuiranog mesa jednako opasnim za zdravlje kao cigarete, počele su se pojavljivati prve zabrane.

– Kobase ubijaju više od cigareta. Jer osim što ubijete sebe, ubijate i one oko vas. Prvenstveno svinje, ali ipak – objasnio je ministar Varga.

Veliki strah od kancerogenih kobasica koje mogu izazvati rak debelog crijeva više nije samo metafora kojom Željka Markić opisuje analni seks, nego je postao stav zdravstvene zajednice. Zato je ministarstvo zdravlja odmah reagiralo i direktivom poslalo novi pravilnik za prodaju suhomesnatih proizvoda. Prvi na udaru je slavonski kulen, najbolji prijatelj svakom čovjeku.

– Od sljedeće godine, počevši od 1. siječnja, na svim ambalažama kulena obavezno će morati prikazati rak debelog crijeva uz natpis “KULEN UBIJA”. Takvi proizvodi bit će zabranjeni svim maloljetnicima, te će njihova konzumacija biti ograničena u restoranima i javnim ustanovama – poručio je ministar Varga.

Uskoro se očekuje i direktiva koja će zabraniti konzumiranje kobasica, slanina i inih otrovnih proizvoda na radnom mjestu, kako bi se zaštitilo ostale radnike.

Izvor: NewsBar

Be the first to comment

Leave a Reply