Top 5 vina

Donosimo Vam pregled boljih vina na našem tržištu. Ova vina nabavite po jedinstvenim cijenama i uživajte u dolasku proljeća i svih blagodati toplijeg vremena. Boravite u prirodi, družite se i pišite nam kako je bilo! Sretan Uskrs!

Malvazija istarska – NOVACCO cijena 59,98

Malvazija je autohtona i najpoznatija sorta na području Istre. Vinogradi se nalaze u okolici Brtonigle, na području idealne mikroklime za visoku kakvoću grožđa, koje vinu daje posebne arome.
Ova malvazija je svijetložute boje sa zelenkastom nijansom.
Ima izražene voćne note, punog je okusa s umjerenim sadržajem kiselina, koji još dugo vremena ostaje u ustima.
Svestrana je, te se može poslužiti kako uz morske, tako i uz mesne delicije.
Servira se na 10 °C.

Chardonnay SOSICH wine cijena 52,98

Vino žutozelene kristalno bistre boje. Kompleksno, s puno je svježine. Bouquet je voćni na jabuku i limun, na mlječni maslac, sortni. U ustima vino se pokazuje vrlo živim, s dobrom kiselošću u kombinaciji sa sasvim blagom slasti, toplo, čvrsta tijela i živahna završetka solidne trajnosti, retronazalno s nijansom dima.
Najpoznatije vino svijeta, uzgaja se na svih 5 vinorodnih kontinenata.
Servira se na 8-10 °C.

Zlatan otok cuvee, (Pošip, Maraština, Bogdanuša) PLENKOVIĆ cijena 44,98

Vino je zlatno-žute boje, miris je zrelijeg karaktera. Prepoznaju se mirisi sijena, korice naranče, grejpa te mediteranskog bilja. U okusu je toplo, mekano, punijeg tijela i ugodno slankastog finiša.
Alkohol 12%
Podregija: Srednja i južna Dalmacija
Vino srevirati na temperaturi od 8 °C.

Plavac Mali ANTUNOVIĆ cijena 35,00 kn

Vino je od istoimene autohtone sorte Dalmacije (plavac mali), dolazi od grožđa u unutrašnjem dijelu Pelješca, a kombinacija je sazrijevnja drvo-inox kako bi se ostvarila mekoća tanina i sačuvala svježina vina. Laganiji pitki plavac koji će odlično prijati uz riblja i mesa jela.
Poslužiti na temperaturi od 12-16°C.

Pošip GRGIĆ  cijena 120,00 kn

Vino Pošip se proizvodi od bijelog grožđa s istoimenim imenom Pošip, koje uspijeva na području Čare na otoku Korčuli.

U ljetnom razdoblju blagi maestral hladi vinograde na Korčuli i doprinosi umjerenoj temperaturi zraka koja pruža idealne uvjete bijeloj sorti grožđa. Fermentacija Pošipa odvija se lagano na kontroliranoj niskoj temperaturi oko 12 °C. Pod ovim uvjetima vino Pošip zadržava okus sortnih i voćnih aroma. Nakon fermentacije, vina odstoje četiri do šest mjeseci u posebnim bačvama od francuskog hrasta. Zbog niske opskrbe zraka, vino diše i dalje se razvija. Istovremeno kroz hrastove bačve vino se obogaćuje ugodnim ekstraktima arome vanilije.

Nakon punjenja u boce od 0,75l, vino dozrijeva oko šest mjeseci u hladnom podrumu. Tijekom tog vremena, raznolikost okusa vina Pošip ujedinjuje se sa aromama hrastovih bačvi i stvara jedinstveni buke, što je tipično za vina koja su proizvedena po metodi Miljenka Grgića . Nakon proizvodnog procesa sadrži 13 -14,5 % alkohola i ugodnih 6 g kiseline po litri.

Vino Pošip zlatno je žute boje, preporučuje se piti ohlađeno na temperaturi izmedu 10 i 12 °C i odlično će se sljubiti uz razne školjke, lagane sireve i ribu spremljenu na razne načine.