Pivo s mjesečevim prahom

Pivo s mjesečevim prahom

Poznato je da se u pivo radi poboljšanja okusa od pamtivijeka nešto dodavalo, a uz med, metvicu, korijander, te  svakojako voće – od maline i banane do višnje, limuna i dalje, na popisu se nalaze đumbir, paprika ili papar. Od sada se na tom popisu nalazi i – mjesečev prah!

Celest Jewel Ale je jedno od stotinjak različitih piva koja se kuhaju u američkoj pivovari Dogfish Head u Delawareu, a njegova je posebnost to što se u procesu proizvodnje u pivo dodaje mjesečev prah, koji je osigurala tvrtka ILC Dover u suradnji s NASOM.

Kakvog je okusa ovo pivo i kako mjesečev prah utječe na krajnji proizvod mogu potvrditi tek rijetki sretnici, jer pivo je skuhano u maloj količini i dostupno je samo u pivovarskoj pivnici.

No, stručnjaci kažu da mjesečev prah, s obzirom da se sastoji mahom od minerala i soli, potpomaže postupak vrenja i okusu piva daje finu ali kompleksnu notu zemlje. Pivovara je otišla i korak dalje, pa dio piva puni u limenke izrađene od materijala od kojeg se izrađuju astronautski skafanderi. Zahvaljujući tome pivo je stalno optimalno ohlađeno.

Izvor: Pivnica

Be the first to comment

Leave a Reply