Važnost začina

Današnja moderna kuhinja zahtijeva sve više začina u svakodnevnim jelima, to je sada i nije preskupo. Odaberite najbolje začine koji će Vam se svidjeti u kombinaciji s nekom namirnicom.

Za početak neizostavan za svako jelo je papar. Osim što crni možete upotrijebiti u velikoj većini jela, sa svijetlim umacima najbolje je upotrijebiti bijeli papar koji ima i specifičan okus, što jelu daje novu dimenziju. Crvenom mljevenom paprikom, ljutom ili slatkom, po Vašem izboru, a najbolje je i obje koristiti, jer daje jelima onaj poznat okus popularne bakine kuhinje!

Od ostalih začina tu je sve popularniji mlinac s tri vrste papra, granulat češnjaka, mirisne začinske biljke; peršin, origano, bosiljak, ružmarin, kopar i naposljetku i vlasac koji vaša jela bazirana na luku upotpunjuje, dodavajući ga na kraju kuhanja.

Ako ste se uz glavno jelo odlučili i pripraviti kakvu slasticu, od nadjeva s mljevenim orahom ili bademom, glazure s kokosovim brašnom, ili pak makovnjača s grožđicama, posipajte ih mljevenim šećerom s posipačem, ukrasite kolač uz pomoć papirnatih šablona što će uvelike podići izgled Vaše delicije.

Be the first to comment

Leave a Reply