Radite li vi ove česte greške s hladnjakom?

Za početak pripazite na to da hladnjak ne stavite blizu izvora topline, poput štednjaka ili perilica. Što se tiče temperature u hladnjaku, regulator nikada nemojte stavljati na najvišu vrijednost. Rasipat ćete energiju i pretjerano nepotrebno hladiti hranu.
Hladnjak svakako trebate i redovito čistiti, a ako to želite obaviti s potpuno prirodnim sredstvima, malo mlake vode u koju ste dodali ocat idealno su sredstvo za čišćenje unutrašnjosti hladnjaka.
Kako biste zaštitili i sačuvali hranu da što dulje traje i ne poprimi mirise drugih namirnica, u hladnjaku trebate napraviti još par prilagodbi.
Izbjegnite ove uobičajene greške i hrana će vam trajati dulje.
Pohrana mlijeka i mliječnih proizvoda u vrata hladnjaka
Temperatura je u vratima hladnjaka nešto viša i ako mlijeko i mliječne proizvode držite na tom mjestu, mogli bi se brže i lakše pokvariti.
Ne držite meso u ladici predviđenoj za to
U većini novih hladnjaka dizajnom je predviđeno mjesto na kojem je temperatura nešto niža i drži namirnice tik iznad granice smrzavanja. Ako u tom dijelu držite mesne proizvode, dulje će ostati svježi. Zaleđeno svježe meso koje želite postupno odmrzavati u hladnjaku, svakako prije stavite u vrećicu i neku posudu u kojoj će se skupljati sukrvica i voda koja nastaje prilikom otapanja.

Ne čistite kondenzatorske spirale
Prilikom čišćenja hladnjaka nikako ne treba zaboraviti na čišćenje kondenzatorske spirale koja se nalazi u stražnjem dijelu hladnjaka. Hladnjak odmaknite od zida i četkom za brisanje prašine očistite nečistoće.
Ne zamatate hranu dovoljno čvrsto prije zamrzavanja
Bilo da koristite vrećice sa zatvaračem, aluminijsku foliju ili u vrećice za zamrzavanje, budite sigurni da ste istisnuli sav zrak i dobro stisnuli vrećicu.
Ne sortirate voće i povrće u za to predviđene ladice
Određene ladice u hladnjaku s razlogom su rezervirane za voće ili povrće. Pri pospremanju povrća, svakako pripazite na skladištenje već načetog luka. Da ostalo povrće i voće ne bi poprimilo njegov miris, zamotajte ga u plastiku.