4.Festival maslinovog ulja, gastro delicija i vina otvorio svoja vrata

4.Festival maslinovog ulja, gastro delicija i vina otvorio svoja vrata

Besplatno degustirajte vrhunske domaće proizvode na Festivalu u Centru Kaptol

 

Zagrebački festival maslinovog ulja otvorio je svoja vrata te će od 15. do 18. studenog 2010. godine u Centru Kaptol i prostorima Wine&Gastro Akademije omogućiti, uz potporu zlatnog sponzora Zagrebačke banke, svim građanima susret s vrhunskim maslinovim uljima, gastro delicijama i domaćim vinima vrhunske kvalitete.


Ove godine, Festival maslinovog ulja proširio je svoje vidike i odlučio otvoriti degustacijski punkt za sve ljubitelje maslinova ulja, gastro delicija i vina.
Tako će svi zaljubljenici u ove tri kategorije proizvoda moći besplatno degustirati vrhunske domaće proizvode.

Tijekom Festivala, u Centru Kaptol moći će se razgledati izložba ilustratora Danila Dučaka. Na 2.katu svi zainteresirani posjetitelji svakog dana, od 17 do 20 sati, moći će besplatno degustirati brojna maslinova ulja, gastro delicije i vina te ih kupiti  prostorima Wine&Gastro Academy. Predavanja na temu maslinovog ulja, vina i čokolade održat će u utorak i srijedu, s početkom u 18 sati poznata gastro instruktorica Loreena Meda.

Zašto biste i ove godine trebali posjetiti Festival maslinovog ulja i kušati ulja brojnih hrvatskih proizvođača?

Vrijednost maslinovog ulja i masline, jedne od najstarijih poznatih prehrambenih namirnica, nudi zdravlje i ljepotu, a uz poseban okus koji daje hrani, maslinovo ulje bogato je vitaminom E i oleinskom kiselinom. Upravo zbog toga stručnjaci preporučuju povećan unos ekstra djevičanskog maslinova ulja koji itekako može pomoći pri uništavanju štetnih masnoća, dijabetesu, prevenciji kardiovaskularnih bolesti, a prema najnovijim studijama i – poboljšanju rada mozga.
U četvrtak, 18.11., s početkom u 18h očekujemo vas na cooking showu poznatih hrvatskih maslinara i kuhara, u prostorima Wine and Gastro Akademije.

Izvor: Žena

Be the first to comment

Leave a Reply