Count’s drinks – prvi craft tonik i ginger beer na tržištu Hrvatske i cijele regije

Prve bočice Count’s drinks tonika i ginger beera iz malih serija od 600 litara očekuju se na tržištu za Uskrs

U današnjoj ne baš pozitivnoj poslovnoj klimi, kada govorimo o malim poduzetnicima, mnogi se boje osamostaliti i krenuti na poduzetnički put ili, jednostavno, misle da su sve dobre ideje već potrošene. No ipak, novi mladi poduzetnici, koji su osmislili nešto drugačije i inovativno, odličan su primjer i podstrek da se uvijek može naći način kako ostvariti poslovni san te osmisliti proizvod koji će naći kupce ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji.

Marko Bratović i njegova supruga Urša

Toj skupini pripada i Marko Bratović, novopečeni poduzetnik iz istarskog Kaštelira koji uskoro kreće s proizvodnjom craft tonika i piva od đumbira (ginger beer), a sve pod nazivom brenda Count’s drinks. Marko Bratović i njegova supruga Urša odličan su pokazatelj i da vrhunske poslovne ideje mogu nastati spontano, u kućnoj intimi, uz malo mašte, dobre volje i one poduzetničke žice koja će ideju prepoznati i od nje materijalizirati konkretan posao.

Count’s drinks tonik i ginger beer bit će jedina takva pića proizvedena cratft metodom ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji.

Sve je krenulo za vrijeme Uršine trudnoće. Ona je tada našla podatak da je đumbirovo pivo iznimno dobro za trudnice. Silno ga je željela piti, no unatoč svom trudu i traženju, otkrila je da takvog proizvoda nema na tržištu, kako Hrvatske, tako ni Slovenije. Urša je situaciju riješila našavši recept za đumbirovo pivo i spravljajući ga kod kuće. Ohrabreni i iznenađeni odličnom kvalitetom đumbirovog piva u kućnoj radinosti, mladi je par zaključio da su, zapravo, spontano našli plodnu ideju za biznis. Tako je sve počelo.

Supružnici nisu odustali ni nakon početnih poteškoća koje su se pojavile budući da nije bilo nikoga na ovom području tko bi im mogao dati savjete oko proizvodnje i potrebne opreme. No trud i entuzijazam urodili su plodom, pa sada, godinu dana nakon rađanja ideje, stigla je sva, po narudžbi napravljena oprema za craft proizvodnju, a prve bočice Count’s drinks tonika i ginger beera iz malih serija od 600 litara očekuju se na tržištu za Uskrs.

A ako se pitate otkuda taj prepoznatljivi naziv brenda Count’s drinks, ili u prijevodu, grofova pića, razlog leži u Uršinom rodnom mjestu Tolmin u slovenskim Alpama. Supružnici Bratović na fantastičan su način istaknuli vezu Hrvatske i Slovenije, ne samo kroz svoju privatnu priču, već i kroz naširoko poznati tomlinski izvor Grofove vode. Riječ je o izvoru koji nikad ne presušuje, a voda u njemu se smatra eliksirom mladosti, zdravlja i dugog života. Upravo će ta “grofova voda” u određenom postotku biti zastupljena u craft proizvodima Count’s drinks, koji su po njoj dobili ime.