Imamo ideju za odličan izlet! Dođite na Bučijadu u Ivanić-Grad!

Tradicionalna 15. Bučijada održat će se u petak, subotu i nedjelju (4. – 6. 10.) uz bogat program. Najvažnije od svega, ljubitelji buča i oni koji će to tek postati, doći će na svoje, jer te dane sve je u znaku bundeva!Prvi vikend u listopadu ove godine – (od 4. do 6. 10.) , rezerviran je za petnaestu po redu  BUČIJADU. Riječ je o najvećoj i najposjećenijoj, turističko-gospodarskoj i gastronomskoj manifestaciji u Hrvatskoj koja je posvećena buči, bundevi, kraljici jeseni!

Okosnica manifestacije je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača (od toga oko trideset proizvođača bučinog ulja, šezdeset obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i petnaest ekoloških poljoprivrednih gospodarstava.)

U organizaciji Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske organizira se stručni skup na temu: „Od uzgoja uljne buče do bučinog ulja kao dodatka prehrani“.
Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park postaje mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče postavljaju svoje instalacije i skulpture.
Održava se i Škrlet corner “ŠkrCo” gdje se mogu kušati autohtone sorte vina škrlet udruge Škrlet i piva od buče Pivovara Crafter`s.
Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavno- edukativni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Bučko vlakićem, igraonice i radionice, Vatrogasna bučijada za mališane, dječje predstave, izložbe, koncerti, promocije, etno program te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i na gradskom trgu.Za one koji žele saznati nešto o Ivaniću i ivanić-gradskoj kulturno povijesnoj baštini organizirani su interpretacijski razgledi grada, crkve i gradskog muzeja uz turističko vodstvo.
Dođite na Bučijadu! Uživajte u jeseni, druženju… bučama!

 VOZNI RED VLAKA „BUČKO-EXPRESS“ Subota i nedjelja Zagreb GK – polazak 9,20 (Maksimir 9.25; Sesvete 9.33; Dugo Selo 9.41) Ivanić Grad – dolazak 10,03 Ivanić Grada – polazak za Zagreb 17,25 (Dugo Selo 17.46; Sesvete 17.54; Maksimir 18.01) Zagreb GK – dolazak 18,07 Mogućnost povratka redovitim vlakovima iz Ivanić Grada u 17.06 i 19.50 sati. Cijena povratne karte – 25 kn Nadoplata za bicikl – 5 kn Djeca do 6 godina – gratisIz bogatog programa izdvajamo:
Otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđen je za petak, 4. listopada u gradskom parku u centru, nakon toga na trgu V. Nazora je otvorenje Škrlet cornera „ŠkrCo“ i koncert Dinamica music, a poslije se možete zabaviti uz koncert Sinova ravnice.
U subotu, 5. listopada, u 11,00 sati je svečano otvorenje 15. Bučijade, cjelodnevni programi na glavnoj pozornici i više lokacija u gradu, a na večer koncert banda Vigor.
U nedjelju 6. listopada Kuma 15. Bučijade, Jana Škrgulja primit će počasnu lentu na glavnoj pozornici, a sve će se odvijati pod budnim okom voditeljice ovogodišnje Bučijade, Karmele Vukov Colić.

Vidimo se!

Foto: GricGric