Održana 22. Kestenijada – Listopad je mjesec u kojem u Hrvatskoj Kostajnici vladaju kesteni!

Kesten-cug bio je prepun izletnika koji su odlučili doći na ovogodišnju Kestenijadu koja se održavala od 11. – 13. listopada.

 22. Kestenijada održala se u Hrvatskoj Kostajnici od 11. – 13. 10. Uz bogat zabavni program i gastro ponudu,  u vrijeme Kestenijade gradom su mirisali kesteni. Prekrasni sunčani jesenski dani još više su pridonijeli iznimnom interesu posjetitelja koji su došli u ovaj lijepi grad na Uni.

I kako su nam potvrdili iz TZ Hrvatske Kostajnice, ove godine zabilježen je velik interes posjetitelja. Tako je i popularni Kesten-cug koji vozi u vrijeme održavanja Kestenijade bio popunjen do zadnjeg mjesta.Sve to ide u prilog dobroj organizaciji i dugoj tradiciji održavanja ove lijepe jesenske manifestacije koju vrijedi posjetiti. I ove je godine bio organiziran prijevoz u šumu u branje kestenja pa su tu mogućnost iskoristili mnogi posjetitelji. Mališani su mogli uživati u zabavnom parku ili viteškom performansu u Starom gradu Zrinski. Bilo je tu i nastupa raznih KUD-ova, limene glazbe, ali i izložbi.


Stari grad Zrinski

Što se tiče gastro ponude, najveći interes bio je za slastice za koje se čekalo u redu. Kesten-torte, rolade, pudinzi i razni drugi kolači, naravno sve od kestena, mogli su se kupiti po povoljnim cijenama.

Jesen u Hrvatskoj Kostajnici vrijedi vidjeti…

Uz Kestenijadu, rijeku Unu, prekrasnu prirodu i mi smo se uvjerili da se itekako vrijedi uputiti u ovaj grad….

Iako je Kestenijada iza nas, posjetite Hrvatsku Kostajnicu… šetnja uz Unu zaista je čarobna…

FOTO: GricGric