Podržite akciju Kupujmo hrvatsko!

Hrvatska gospodarska komora poziva na akciju „Kupujmo hrvatsko“, koja će se održati u Zagrebu 17. i 18. rujna 2019. godine na Trgu bana Josipa Jelačića, u vremenu od 9:00 do 19:00 sati.

Hrvatska gospodarska komora i u ovoj godini nastavlja sa najvećom nacionalnom akcijom “Kupujmo hrvatsko“. Split, Varaždin, Karlovac i Zagreb ugostit će klasičan oblik akcije, dok će se specijalizirani projekt “Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam” održati krajem godine u Istri.

Posjetitelji će ovom prilikom moći pogledati izložene hrvatske proizvode, opipati ih, kušati i kupiti, a moći će i poslušati brojne promotivne i edukativne prezentacije.

Svi sudionici (izlagači) moraju imati svu zakonom propisanu dokumentaciju: sanitarni certifikat, registraciju tvrtke, obrta, kućne radinosti, udruge i sve ostalo što je potrebno ishoditi za prodaju robe na otvorenom prostoru. Kod prodaje prehrambenih proizvoda, alkohola i lako pokvarljivih proizvoda moraju se poštovati svi propisani sanitarni i zdravstveni uvjeti sukladno posebnim propisima. Ukoliko sudionici (izlagači) planiraju prodavati proizvode ili usluge prilikom ove akcije, obvezni su izdavati fiskalne račune. Svi sudionici imaju obvezu dopremiti proizvode na mjesto prodaje, osigurati propisane specifične uvjete za čuvanje i prodaju proizvoda i osigurati odgovornu osobu za provedbu prodaje.

Prijave će se zaprimati prema redoslijedu prijave, do naznačenog datuma prijave, odnosno isteka raspoloživosti izložbenog prostora.

Komora će i ove, kao i prethodnih godina, svojim članicama omogućiti besplatno sudjelovanje u akciji Kupujmo hrvatsko, dok je kotizacija u iznosu od 500 kuna predviđena za sve izlagače koji nisu članice HGK (obrti, OPG-ovi, udruge, zadruge i domaće radinosti). Komora će u sklopu ovoga događanja svakom izlagaču osigurati: izlagačko mjesto, priključak za struju, natpisnu plohu, promicanje izlagača prije, za vrijeme i nakon održavanja akcije, oglašavanje putem weba Kupujmo hrvatsko i profila te akcije na Facebooku. Izlagači koji će sudjelovati na akciji u obvezi su se cijelo vrijeme pridržavati vremena trajanja akcije.

Ukoliko su nečlanice HGK zainteresirane učlaniti se i postati dobrovoljne članice Hrvatske gospodarske komore (godišnja članarina iznosi 504,00 kune), dobile bi sve beneficije besplatnog izlaganja na svim klasičnim oblicima akcija „Kupujmo hrvatsko“ za tekuću godinu. Link za dobrovoljno članstvo u HGK: http://www.hgk.hr/dragovoljno-clanstvo-u-hgk.

“Pozivamo sve hrvatske proizvođače i građane da svojim sudjelovanjem pruže potporu ovoj inicijativi”, navodi se u priopćenju HGK.

Dođite na akcije! Kupujte hrvatsko i čuvajte radna mjesta!