Romantična večera za Valentinovo

Ove godine pokušajte biti romantičniji i nemojte svog ljubavnog suputnika izvesti, za današnje pojmove, u skupi restoran na večeru, nego se bacite na pripremu iznenađenja i skuhajte po našim receptima jelo koje će Vas oduševiti!

Svake godine ista priča oko odlazaka i romantičnih večera po restoranima; ako niste unaprijed rezervirali svoj stol, može se desiti da umjesto svoje ljubavi za večerom, poljubite vrata restorana. Slična situacija može se dogoditi ako odaberete neki mali restorančić u kojem ste rezervirali stol, a osoblje je primilo rezervacija puno više nego što prostor dozvoljava pa se može dogoditi da Vam se ograniči vrijeme boravka (na sat vremena), što se vrlo često zna događati.  Posumnjate li pri rezervaciji svojih mjesta preko telefona za jedan od scenarija, povedite se našim idejama za savršenu večeru u toplini vašeg doma, uz kvalitetnu večeru koju ćete si sami pripraviti, urediti intimno svoj životni prostor te tako provesti možda jednu nezaboravnu večer koja će se protegnuti do duboko u noć…

Kako ne bi izgubili previše vremena na Valentinovo u pripremi, vikend je taj koji će spasiti situaciju. Tada možete nabaviti sve ono što će vam trebati, a i ponešto pripremiti. Dobro razmislite o jelovniku koji ćete spremati, neke stvari oko omiljenih sastojaka vašeg partnera ili čak cijelih jela. Možda je Vaš partner vegetarijanac, možda je osjetljiv ili alergičan na neke sastojke. Večeru koju spremate ne mora biti zahtjevna, jelo može biti i lijepo dekorirano i posluženo u novom lijepom posuđu pa ste već i time učinili puno.

Neke stvari, kao što su npr. uređenje prostora, možete tijekom vikenda bez stresa napraviti i opet imati i vikend i Valentinovo za  opuštanje. Nabavka mirisnih svijeća, sađenje cvijeća, oprane ili nove zavjese, novi stoljnjak…

Na našem portalu pomoći ćemo vam pri izboru hrane za večeru. Ako želite nešto jednostavno, talijanska hrana privaćena je kao vrlo romantičan obrok (ovdje je link na recepte iz te skupine jela).

Možete pogledati i koje je voće (ovdje je link) ili povrće (ovdje je link) smatrano od davnina afrodizijakom. Već samo ukusno pripremljeno jelo može potaknuti ugodu, tako da možda ne trebate pretjerivati i sve sastojke nabijati afrodizijačkim sastojcima, poput kamenica, kavijara, šparoga, jagoda u šampanjcu, ili nečeg pak drugog čemu nije sada sezona ili  nedostaje na tržištu poput trešanja ili lubenice!

Budite maksimalno kreativni i trud će Vam se isplatiti. Navesti ćemo par primjera složenih jelovnika za ovu prigodu:

prvi primjer:

– različiti kanapei (<-link) uz šampanjac ili neki aperitiv

– krem juha od šampinjona sa prepečenim kockicama toasta (<-link)

– pileća prsa u umaku od bijelog vina sa crvenim paprom i prilog rižoto od zelene paprike (<-linkovi 01, 02)

– tiramisu ili tiramisu sa jagodama kao desert (ovaj desert je kao stvoren pripremiti ga preko vikenda) (<-linkovi 01,02)

– izbor raznih sireva, uz piće dugo u noć (<-link)

drugi primjer:

– salata od hobotnice sa povrćem (hobotnicu kupite i zaledite u subotu, a u nedjelju je navečer stavite odleđivati da bi je skuhali u ponedjeljak, bit će mekanija i kraće će se kuhati) (<-link)

– rolada od puretine sa pennama u umaku do tikvica i currya (<-link)

– biskvit sa brusnicama i rabarbarom (<-link)

– domaći pladanj sa pršutom, sirom, istarskim ombolom i maslinama

treći primjer:

– savijača od povrća i šunke (<-link)

krem juha od brokula (<-link)

– beefsteak u umaku od tartufa sa prilogom; njoki ili kroketi (<-link 01 02)

– palačinke s orasima u pjenici od vina i naranče [sabajone] ( <-link 01 02)

– domaći paški i livanjski sir s orasima, bademima i medom (<-link)

Naveli smo predjela kao zadnja jela u nizu, da očuvate nepce do samoga kraja i da uživate u svakom slijedu jela koje ste si pripravili. Pobrinite se za izbor dosta različitih pića, jer će vam zatrebati za svaki slijed.

SRETNO i javite nam kako je prošlo!

gric-gric@hotmail.com

Be the first to comment

Leave a Reply