Vinarija Rak – razlog je zašto morate posjetiti malo mjesto kraj Šibenika!

To malo mjesto zove se Dubrava kraj Šibenika i to zapamtite jer se tamo nalazi OPG Rak koji jednostavno morate posjetiti….

Vinariju Rak prvi put posjetili smo prije godinu dana i na našu sreću, zahvaljujući Tomislavu i Silviji iz Udruge za kulturu stola G.E.T. Report, cijenjenu obitelj Rak imali smo priliku nedavno ponovno posjetiti. Iako je cilj našeg putovanja bila jedna sasvim druga destinacija, ideja da se skrene s puta i uputi prema Dubravi kraj Šibenika pokazala se kao odlična odluka!

Baš kao i godinu dana ranije i ovog puta oduševljeni smo ljubaznošću i toplinom ove marljive obitelji koja svu svoju ljubav usmjerava u obitelj i posao. Vinogradarstvo i vinarstvo obitelj Rak njeguje još od 1960. godine…

Brojna priznanja i diplome…

Njihova vina proizvedena iz dviju autohtonih sorti Babića i Maraštine neće vas ostaviti ravnodušnim. Tu je i Opolo proizveden od sorte Babić, a novost u ponudi je Rosé. Rad, trud i ljubav prema poslu dali su svoj doprinos i rezultate pa su danas vina Rak prepoznata i cijenjena od struke i klijenata.

OPG Rak rado posjećuju turisti iz svih krajeva. Organizirane turističke ture ovdje se mogu vidjeti tijekom cijele godine. Gosti mogu uživati u obiteljskoj atmosferi, domaćim specijalitetima kao što su sir, pršut, peka, ekstra djevičansko maslinovo ulje… Obitelj će vam uvijek biti na usluzi.  Gospodin Rade Rak ima veliku pomoć u sinovima. Ante i Andro predano rade na OPG-u i uvijek ćete ih pronaći u “pogonu”.

Kao što smo spomenuli, srdačnost i topla dobrodošlica ostali su nam pri srcu i ovog puta. Priču obitelji Rak mi ćemo sasvim sigurno opet doći čuti…. Dođite i Vi!

A sada odvojite minutu – dvije i pogledajte naš video prilog.… doživite djelić ove lijepe vinske priče.

Vjerujemo kako ćete na put krenuti što prije….  Vaše odredište je: Vinarija Rak, Rakovo selo 98, Dubrava kraj Šibenika! Povedite obitelj, prijatelje ili poslovne partnere!

Možda se i sretnemo!

foto/video GricGric