Kampanja “Danas jedemo ribu”

Oko 40000 paketa koji sadrže prerađene riblje proizvode i slikovnicu, ovog tjedna stiže u 2000 hrvatskih škola.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je u četvrtak Osnovnu školu Tina Ujevića u Zagrebu gdje je s učenicima prvih razreda obilježio početak informativne kampanje “Danas jedemo ribu”.

Kako su izvijestili iz Ministarstva poljoprivrede,  kampanja se provodi u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, kako bi se ti proizvodi što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka.

Dobre navike stvaraju se u najranijoj dobi te se upravo zbog toga ova kampanja Ministartsva poljoprivrede obraća prvoškolcima putem paketa koji sadrže prerađene proizvode ribarstva te slikovnicu u kojoj je način pristupačan i prikladan djeci osnovnoškolskog uzrasta ispričana priča o važnosti konzumacije ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture kao sastavnog dijela zdrave prehrane djece.

Svaki prvašić u Hrvatskoj dobit će paket koji sadrži konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu “Danas jedemo ribu”.